You are here

Seminar i publikumsundersøkelser, 17. november 2016, kl.11- 15.00.

Tidspunkt: 

Registrering med lunsj kl. 10.30. 

Seminar kl. 11.00 - 15.00

Sted:

Klubbscenen på Riksscenen, Trondheimsveien 2, 0560 Oslo, Norway. 

Påmeldingsskjema

Program 

Norske festivaler og Norsk kulturhusnettverk arrangerer seminar om publikumsundersøkelser, i samarbeid med Gyrd Steen, prosjektleder Norsk Publikumsutvikling og daglig leder i Future Present Group AS. Publikumsundersøkelser er et viktig middel i publikumsutviklingsprosessen som mange av våre medlemmer tar i bruk allerede, men hvordan vet vi om undersøkelsen vi tar i bruk er god nok, om vi stiller de riktige spørsmålene og hva gjør vi med informasjonen som vi har samlet? Vi håper at du etter å ha deltatt på dette seminaret skal kunne returnerer til sin organisasjon og vite hvordan du tar steget videre med din undersøkelse. 

Vi starter dagen med et foredrag om trender og muligheter for publikumsundersøkelser, deretter en interaktivt workshop hvor deltagerne jobber sammen i grupper for å definere publikumsprofiler og hva vi er på jakt etter å vite med om, og en panelsamtale om hva et utvalg festivaler og kulturhus har høstet av utfordringer og erfaringer, der de trekker frem gode eksempler, hva kunne man ha gjort annerledes og hvordan man har man omformet innsamlet data til aktivitet.

Alle som melder seg på seminaret får gratis inngang til Folkelarm på torsdag og rabattert pris på fredags programmet.

Det er maks 50 deltagere på dette arrangmentet - så her er det først til mølla.

 

Kl. 10.30-11.00   Registrering med lunsj

 

Kl. 11.00 -11.05  Velkommen

Ved Anders Rykkja, daglig leder for Norske festivaler og Nina Hodneland, daglig leder for Norsk kulturhusnettverk. Hvem er du egentlig i møte med ditt publikum? Hvorfor og hvordan jobbe med publikumsundersøkelser og publikumsutvikling, og hvem er ditt eksisterende og potensielle publikum? 

 

Kl. 11.05 – 11.45  Trender og muligheter for publikumsundersøkelser

Hvem er du egentlig i møte med ditt publikum? Hvorfor og hvordan jobbe med publikumsundersøkelser og publikumsutvikling, og hvem er ditt eksisterende og potensielle publikum? Foredrag ved Gyrd Steen, prosjektleder, Norsk publikumsutvikling og daglig leder Future Present Group AS.

 

Kl.11.45 – 12.30   Workshop del 1: Publikumsprofil. 

Identifisere målgrupper og hvordan de kan nås, herunder kanalvalg. Hva vet de/hva tenker de om oss, hva gir dem gode opplevelser og hva får dem lyst til å komme?

    

Kl. 12. 30 – 13.00  Pause

 

Kl. 13.00 – 13.45    Workshop del 2: Identifisere kunnskapshull om publikumsundersøkelser og jobbe med dette. 

Identifisere hypoteser, problemstillinger og kunnskapshull. Hva trenger vi å vite, hvorfor og hvordan gjennomføre og velge metode? Har vi de samme behovene eller ikke. Kan vi måle oss opp mot hverandre og samarbeide rundt gjennomføring av publikumsundersøkelser?

 

Kl. 13.45 – 14.50   Panelsamtale om publikumsundersøkelser

3 cases presenteres i sekvens, korte foredrag på 5-7 min, om hvordan panelet har jobbet med publikumsundersøkelser, hva man har gjort, hva man har funnet ut. Deretter en samtale om hva panelet har høstet av utfordringer og erfaringer, trekke frem gode eksempler, hva kunne man ha gjort annerledes, hvordan har man omformet innsamlet data til aktivitet. Sesjonen avsluttes med samtale og spørsmål med salen. Ordstyrer: Gyrd Steen. Panel: Torill G. Faleidet, Førdefestivalen, Cathrine Nysæther, Ultimafestivalen, Ida Johanessen, Film fra Sør.

14.50 - 15.00 Oppsummering

 

Kort om Gyrd Steen:

Gyrd Steen er prosjektleder for publikumsundersøkelser i Norsk publikumsutvikling (NPU), samt daglig leder i Future Present Group AS og jobber med analyse, kommunikasjon og strategi. Gyrd har jobbet i tre departementer, ledet analyse- og kommunikasjonsbyråer, vært adm.dir. i Bedriftsforbundet og forsker. Gyrd har gjennomført titalls undersøkelser for kultursektoren i snart 15 år.


Påmeldingsskjema

Påmeldingsavgift for ikke-medlemmer: kr. 800 ,- 
 

Seminaret finner sted under Folkelarm. Her kan du se hvem om skal delta på Folkelarm og få med deg enda mer!

Spørsmål utover dette, kontakt: Ågot Bugge, aagot@norwayfestivals.com