You are here

Ole Edvard Antonsen ny kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum.

Festspillene i Elverum har inngått engasjementsavtale med Ole Edvard Antonsen som kunstnerisk leder for festivalen fra 2016.

- Festspillene i Elverum har vært en institusjon jeg har hatt et forhold til gjennom hele mitt kunstneriske liv, og spesielt fra første gang jeg var solist med Ungdomssymfonikerne i 1976. I tillegg til å ha vært en ivrig publikummer under de aller første festspillene, har jeg i en årrekke vært deltaker på Ungdomssymfonikerkurset, solist, kammermusiker, dirigent med ulike ensembler, pedagog mm. Det er derfor med stor entusiasme jeg har takket ja til å være kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum fra 2016, nøyaktig 40 år etter min første solistoppgave med Ungdomssymfonikerne, og jeg gleder meg til å samarbeide med de ulike aktørene i årene som kommer, sier Ole Edvard Antonsen.

- Vi er svært glade for at Ole Edvard Antonsen har takket ja til oppdraget som kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum. Han er en av Norges mest kjente musikere og har et internasjonalt publikum, samtidig som han har lokal forankring. Vi er sikre på at Ole Edvard Antonsen vil bidra til å gi Festspillene i Elverum et videre løft, sier styreleder Bjørn Gudbjørgsrud.

Vertavo strykekvartett takker for seg, etter 15 år som kunstneriske ledere.

- Vi takker for 15 fantastiske år sammen med Festspillene i Elverum. Dette har vært tilfredsstillende og inspirerende arbeid, og suksessen gir energi til å gyve løs på nye, ambisiøse prosjekter fremover, sier Bjørg Lewis (Vertavo).

- Festspillene i Elverum er svært takknemlige for den flotte jobben Vertavo har utført i alle disse årene. De har klart å løfte festivalen til å bli en aktør på den internasjonale arenaen, sier daglig leder Ørnulf Ring.