You are here

Siden Trondheim kammermusikkfestival startet i 1996 har den utviklet seg som et lite eventyr. Fra å begynne helt i det små med venner og musikere fra Trondheims musikkmiljø, har den utviklet seg til å bli en av de mest innovative kammermusikkfestivalene i verden. Fra å arrangeres fra to hybler og diverse kafébord har festivalen blitt en bedrift med flere ansatte og base i kreative Dokkhuset på Nedre Elvehavn.


I starten var drømmen å lage en bra festival for Trondheims studenter og øvrige musikkinteresserte. Sytten år senere har det vist seg at denne lille festivalen har blitt svært så interessant også for folk fra London, Berlin, Sydney – ja, til og med fra Oslo.

Festivalen har helt siden starten konsentrert seg om å finne balansen mellom å være nyskapende, publikumsvennlig og ha høy kvalitet. Kammermusikk er kommunikasjon på høyt plan, intimt, vakkert, utfordrende. Mange av de store gamle komponistene la ned mest arbeid i sin kammermusikk fordi den formen lå deres hjerte nærmest. Samspill på høyt nivå finner vi også på tvers av genregrenser og grenser mellom kunstarter. Festivalen satser derfor bevisst på å kombinere kunstarter, som litteratur og musikk, dans og musikk, gastronomi og musikk og visuell kunst og musikk. I tillegg innførte vi i 2004 en egen musikalsk dag for barn på Ringve Museum.

Stiftelsen Trondheim kammermusikkfestival har som mål at festivalen skal være en årlig nasjonal og internasjonal arena for kammermusikk i flere genre, på et høyt kvalitativt og nyskapende nivå med basis i Trondheim. Gjennom festivalen skal yngre nasjonale og internasjonale kammermusikkensembler gis karriereutviklingsmuligheter, blant annet gjennom deltakelse i Trondheim International Chamber Music Competition og Academy. Trondheim Kammermusikkfestival hadde allerede første året (1996) et program som kunne måle seg med internasjonale festivaler. Etableringen av Trondheim International Chamber Music Competition var én måte å internasjonalisere festivalen på, og ikke minst satsingen på årlige, internasjonale festivalkomponister.

Klassisk, Opera og Samtidsmusikk
Kammermusikk
Konkurranse
Masterclass
Litteratur
Dans
Barneprogram
Utstillinger
Gastronomi
Barn og Unge
Tilgang for handikappede