You are here

Oslo Operafestival 17. – 25. (+ 30.) september 

Opera til folket arrangerer Oslo Operafestival for 16. gang. Vi presenterer en variert og spennende festival med to kortversjoner av operaene La traviata og Rakes Progress. Det blir opera for barn, konserter, Lørdagsopera og Operapubpå Røverstaden.

Vi åpner festivalen fredag 17. september kl 18.00 utenfor Kunsthøgskolen i Oslo under Oslo kulturnatt. Der vil flere av Operahøgskolens studenter synge og ordfører Marianne Borgen holder åpningstale.. Rett etter åpningen har Operahøgskolen en sprudlende operagalla inne på hovedsenen kl 19.00. Samme kveld er det kulturnatt i Oslo hvor vi inviterer publikum til OPERAPERLER kl 21. 00 og 23.00 på Gamle Raadhus Scene. 

Lørdag 18. september har vi laget en forestilling om Bellini med regi av Einar Bjørge. Her har vi fått med selveste Lina Johnson sammen med flotte, unge talenter. Stefan Ibsen Zlatanos spiller. Her blir det mange og høye toner og et dypdykk i komponistens liv. Konsept og regi ved Einar Bjørge.

Søndag 19. september håper vi å fylle Gamle Raadhus Scene med barn. Barn er ofte veldig glade i opera og denne gangen møter de Gunda-Marie Bruce som er et fyrverkeri av ei lita jente sammen med Dorina Komani ved klaveret.

Senere samme dag har Håkon Kornstad og Reza Aghamir konsert på Tveten gård kl 17.00 – fri entré (her trenger du ikke hente ut billett).

Tirsdag 21. september kl 19.00 går vi i Flagstads fotspor med Stina Levvel og Stefan Ibsen Zlatanos på Gamle Raadhus Scene.

Torsdag 23. september kl 19.00 kan du oppleve La traviata av Giuseppe Verdi med Olivera Tičević, Yngve Søberg og Andrius Bartkus i Lille sal i Oslo konserthus. Dette er en av verdens mest kjente operaer med kjærlighet, svik, sykdom og død i skjønn forening. Regi Einar Bjørge.

Fredag 24. september inviterer vi til OPERAFEST for alle i Nynorskens hus kl 19.00. Her får dere høre flotte solister og bl.a. den berømte Rigolettokvartetten.

Lørdag 25. september kl 19.00 setter vi opp The Rakes Progress av Igor Stravinsky med Ida Gudim, Astrid Nordstad, Johan Olsson og Eirik Krokfjord. Også her akkompagnerer Dorina Komani. Konsept og regi ved Ida Gudim.

Torsdag 30. september kl 19.00 kan du oppleve den internasjonalt anerkjente sopranen Caroline Wettergreen på Gamle Raadhus Scene. Hun er opptatt under selve festivalen, derfor har vi valgt å legge konserten rett etter festivalen.

 

Oslo Operafestival ble stiftet i 2006. Under mottoet – Opera til folket! – har festivalen allerede fra starten hatt ambisjonen om å bringe opera til et ungt og bredt publikum. Festivalen vil også gi yngre, profesjonelle utøvere under etablering en mulighet til å vise seg fram, få inspirasjon og kunstnerisk vekst sammen med etablerte kunstnere.

"Det hele begynte med Operaballet og utviklet seg videre til Oslo Operafestival. Nå jobber vi med å formidle opera til et bredt publikum i Oslo og omegn gjennom hele året. Vi samarbeider med flere av de store kulturaktørene i Oslo og vokser oss større og større år for år. Den Norske Opera & Ballett støtter vårt arbeid da de ser at vi rekrutterer nytt publikum til dem", sier leder Gjøril Songvoll.


Oslo kommune bidrar med tilskudd og Kulturrådet støtter vår satsning på opera til barna og Lørdagsopera.

Klassisk, Opera og Samtidsmusikk
Opera
Scenekunst
Konserter
Barn og Unge